Καρκίνος και Ρεφλεξολογία

Οι καρκινοπαθείς συχνά βιώνουν υψηλά επίπεδα άγχους και στρες μετά τη θεραπεία. Η ρεφλεξολογία είναι μια μορφή θεραπείας που μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν ανακούφιση.

Ένα πλήθος από μελέτες  επιβεβαιώνουν ότι η ρεφλεξολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να χαλαρώσουν  για να αντιμετωπίσουν το άγχος. Είναι τέτοια η συλλογή στοιχείων που είναι φυσικό να συμπεράνουμε ότι αυτή η θεραπείας που έχει ρίζες από τα αρχαία χρονιά  θα έπρεπε πράγματι να αποτελεί μέρος της ανάρρωσής τους.

Οι ειδικοί της ρεφλεξολογίας στο http://headtofoot-therapy.gr/ συγκέντρωσαν τις ακόλουθες πληροφορίες για να αυξήσουν την ευαισθητοποίησή σας για την αποτελεσματικότητα  αυτής της θεραπείας, για το πώς η ρεφλεξολογία βοηθά τους ασθενείς με καρκίνο και για να διαλύσει μερικούς μύθους σχετικά με αυτήν.

Πώς βοηθάει η ρεφλεξολογία τους καρκινοπαθείς;

Οι θεραπείες για τον καρκίνο όπως η χημειοθεραπεία, η ορμονοθεραπεία, η ακτινοβολία, η φαρμακευτική αγωγή και η χειρουργική επέμβαση μπορούν να αφήσουν τους ασθενείς με μια σειρά από παρενέργειες όπως αναιμία, κόπωση, ναυτία και έμετο, πόνο και νευρολογικά  προβλήματα, (αναφέρουμε μερικές). Καθώς οι θεραπείες για τον καρκίνο συνήθως οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα στρες, δυσφορίας και άγχους, η ρεφλεξολογία είναι ιδανική για θεραπεία μετά τη θεραπεία του καρκίνου. Και ενώ πολλοί μύθοι περιβάλλουν τη ρεφλεξολογία, ας μην ξεχνάμε ότι οι θεμελιώδεις αρχές της είναι χιλιάδων ετών.

Ο καρκίνος επιβαρύνει το σώμα σε διάφορες περιοχές τόσο πριν όσο και μετά τη θεραπεία του. Ενώ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές θεραπείας, δεν παρέχουν όλες ανακούφιση. Η Ρεφλεξολογία είναι μια στοχευμένη θεραπεία νευρικής διέγερσης που χρησιμοποιεί περιορισμένο άγγιγμα για να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο. Εάν άλλες επιλογές θεραπείας δεν λειτουργούν για εσάς, αυτό μπορεί να είναι μια λύση.

Ο καρκίνος μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο σώμα, επηρεάζοντας τον τρόπο που ζείτε την καθημερινή σας ζωή. Είναι σύνηθες για κάποιον που αντιμετωπίζει καρκίνο να αντιμετωπίζει θέματα όπως κόπωση, ναυτία, άγχος και άλλα. Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις παρενέργειες του καρκίνου. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και μη επεμβατικές θεραπείες είναι η ρεφλεξολογία, η οποία είναι επίσης γνωστή ως θεραπεία ζώνης. Η Ρεφλεξολογία λειτουργεί στοχεύοντας συγκεκριμένες περιοχές των ποδιών και των χεριών για να παρέχει φυσική ανακούφιση από τον πόνο. Η ρεφλεξολογία έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει  ένα  αίσθημα άνεσης και χαλάρωσης, γεγονός που την καθιστά την τέλεια θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια συνεδρεία ρεφλεξολογίας ως θεραπευτική τεχνική αποκατάστασης εάν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε χημειοθεραπεία ή σε άλλου είδους θεραπεία καρκίνου. Παρακάτω, θα αναφέρουμε λεπτομερώς μερικά από τα κύρια οφέλη που μπορείτε να αναμένετε ότι θα βιώσετε όταν χρησιμοποιείτε τη ρεφλεξολογία ως θεραπεία μετά τον καρκίνο.

Καθώς ασκείται πίεση σε συγκεκριμένες νευρικές απολήξεις το αυτόνομο νευρικό σύστημα στέλνει μηνύματα και σε άλλες περιοχές του σώματός σας. Προκείμενου να αποκατασταθεί η φυσική του ροή . Υπάρχουν πολλά που έχει να προσφέρει η ρεφλεξολογία, καθώς χρησιμοποιείται για θεραπεία μετά τη θεραπεία του καρκίνου..

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια  οφέλη που παρέχει η ρεφλεξολογία στους ασθενείς με καρκίνο:

·         Διέγερση του λεμφικού συστήματος

·         Ανακούφιση από το άγχος και την ένταση

·         Μείωση του στρες

·         Βελτιώστε τη διαχείριση του πόνου

·         Αυξημένη Ενέργεια

·         Βελτιωμένη ροή/κυκλοφορία αίματος

Όλα αυτά  συμβάλλουν στη μείωση των σκληρών παρενεργειών που μπορούν να έχουν στο σώμα σας οι παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τη ρεφλεξολογία το κάνουν επειδή άλλες επιλογές θεραπείας είναι πολύ ενοχλητικές για αυτούς, ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Αν επίσης  δεν σας αρέσει να σας αγγίζουν στο σώμα, η ρεφλεξολογία είναι η τέλεια λύση για εσάς καθώς περιλαμβάνει ελάχιστη ανθρώπινη επαφή.

Τα οφέλη από τη χρήση της ρεφλεξολογίας για την αντιμετώπιση της θεραπείας του καρκίνου

  • Η ρεφλεξολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει στον μετριασμό της εξάπλωσης του καρκίνου προάγοντας την αύξηση της κυκλοφορία που διεγείρει την αντιοξειδωτική δράση, έναν γνωστό βοηθό στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Αυτή η έρευνα είναι συνεχής και πολλά υποσχόμενη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών και των επιζώντων.
  • Η Ρεφλεξολογία ενισχύει την ποιότητα ζωής που βιώνουν οι καρκινοπαθείς μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ή κατά την αντιμετώπιση της νόσου γενικότερα. Εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο, αισθάνεστε άγχος, ναυτία ή άγχος, η ρεφλεξολογία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε αυτά τα συναισθήματα με φυσικό τρόπο..
  • Η ρεφλεξολογία διεγείρει το σώμα σας σε αντίθεση με τη χαλάρωση όπως το μασάζ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι μια τόσο αποτελεσματική θεραπεία για την αποκατάσταση της λειτουργίας του σώματός σας μετά από θεραπεία για τον καρκίνο. Η Ρεφλεξολογία σας δίνει τη δυνατότητα να βιώσετε αναζωογόνηση και ανακούφιση από τον πόνο χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνετε πλήθος από συνταγογραφούμενα  φάρμακα.

Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης

Είναι η ρεφλεξολογία ασφαλής για τους καρκινοπαθείς;

Ναι, η ρεφλεξολογία είναι μια ασφαλής θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από καρκινοπαθείς για να βοηθηθούν στη διαδικασία τους να ξεπεράσουν τυχόν παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα της θεραπείας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύονται ότι η ρεφλεξολογία είναι χρήσιμη για τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιουδήποτε καρκίνου.

Μπορεί η ρεφλεξολογία να είναι επικίνδυνη;

Δεν έχουν αναφερθεί επιβλαβείς παρενέργειες σε άτομα που κάνουν  ρεφλεξολογία, εφόσον λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις. Ωστόσο, το σώμα του καθενός αντιδρά διαφορετικά στη ρεφλεξολογία, γι’ αυτό μιλήστε με τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της ρεφλεξολογίας;

Το μόνο μειονέκτημα της ρεφλεξολογίας είναι ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να προκαλέσετε βλάβη εάν τύχει να ασκήσετε πίεση σε λάθος περιοχή του σώματος.

Share This