Αν ζεις με πόνους στη μέση, έχεις πολλή παρέα.

Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξύ πόνους στη μέση και, δυστυχώς, αυτός ο πόνος γίνεται χρόνιος για το 25% των πασχόντων. Και όταν πρόκειται για πόνο στην πλάτη, υπάρχει μια αιτία που συχνά παραβλέπεται: ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ

Η σύνδεση μεταξύ των ποδιών σας και του πόνου στη μέση σας μπορεί να σας φαίνεται ανέφικτη. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι που  συνδέουν τα πόδια με τον  πόνο στην πλάτη σας. Σε αυτό το άρθρο, οι εναλλακτικοί θεραπευτές  στο ΗΕΑD TO FOOT THERAPY εξηγούν τη σχέση μεταξύ του πόνου της  πλάτης και των ποδιών σας.

Εάν το κάτω μέρος της πλάτης σας πονάει και δεν θυμάστε να σχετίζετε  με  κάποιον τραυματισμό, η πηγή του πόνου σας μπορεί να είναι τα πόδια σας. Ο πόνος στα πόδια είναι κάτι που πολλοί προσπαθούν να αγνοήσουν. Πιθανόν γιατί όλων τα πόδια πονάμε κάποιες φορές. Αλλά αν ο πόνος στα πόδια είναι κάτι που σας  απασχολεί για αρκετό καιρό, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους αστραγάλους, τα γόνατα, τους γοφούς  ακόμη και την πλάτη σας.

  • Τα νεύρα, το κάτω μέρος της πλάτης και τα πόδια σας

Ο πόνος στη μέση μπορεί να έχει πολλές αιτίες που συνδέονται με τα πόδια. Ένα από τα πιο κοινά είναι ένα πρόβλημα με το ισχιακό νεύρο. Το ισχιακό νεύρο είναι στην πραγματικότητα μια δέσμη πέντε νεύρων που εκτείνονται από το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης μέχρι τα πόδια σας. Όταν αυτό το νεύρο πιέζεται ή συμπιέζεται, μπορεί να αισθανθείτε πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στα πόδια σας

  • Εμβιομηχανικά θέματα

Μερικές φορές, ο πόνος στη μέση μπορεί να οφείλεται σε εμβιομηχανικά προβλήματα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κακή στάση του σώματος ή στο ότι το ένα πόδι είναι μακρύτερο από το άλλο.

Επίσης, μπορεί να έχετε πλατυποδία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να κάνει τους μηρούς και τα γόνατά σας να περιστρέφονται προς τα μέσα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερβολική καμπυλότητα του κάτω μέρους της πλάτης σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η

στάση μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους γοφούς και τα γόνατά σας και να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη.

  • Θέματα πρηνισμού

Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα  απορροφά τους κραδασμούς. Ο πρηνισμός  είναι η φυσιολογική κίνηση των άκρων. Τόσο ο υπτιασμός  όσο και ο υπερπρηνισμός  είναι πολύ κοινά ζητήματα που μπορούν να συμβάλουν στον πόνο στη μέση.

Ο υπερπρηνισμός  είναι αυτό που συμβαίνει όταν τα πόδια σας γυρίζουν προς τα μέσα. Εάν τείνετε προς τον υπερπρηνισμό, μπορεί να δείτε το εσωτερικό των παπουτσιών  σας πεπλατυσμένο σε σχέση με την έξω πλευρά. Η κίνηση του ποδιού προς τα μέσα, ειδικά καθώς περπατάτε ή τρέχετε, μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στα γόνατά σας.

Ο υποπρηνισμός – που ονομάζεται επίσης υπτιασμός – είναι το αντίθετο. Με τον υποπρηνισμό, τα πόδια σας στρέφονται υπερβολικά προς τα έξω όταν τρέχετε ή περπατάτε. Αυτό μπορεί να κάνει τη σπονδυλική στήλη και τους γοφούς σας να βγουν από την ευθυγράμμιση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση.

  • Κατάλληλα υποδήματα για τους πόνους στη μέση

Το να φοράς τα σωστά παπούτσια είναι κάτι περισσότερο από ένα θέμα μόδας. Είναι επίσης ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την υγεία της σπονδυλικής στήλης και των ποδιών σας. Εάν φοράτε συχνά παπούτσια που δεν έχουν σωστή στήριξη της ποδικής καμάρας, πιθανότατα θα συμβάλετε στον πόνο τόσο στο κάτω μέρος της πλάτης όσο και των ποδιών σας. Το να φοράτε τα σωστά παπούτσια μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση κοινών προβλημάτων στα πόδια.

Η επιλογή των σωστών παπουτσιών είναι σημαντική, ειδικά αν περπατάτε, τρέχετε ή εκτελείτε τακτικά άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Χρειάζεστε παπούτσια που παρέχουν αρκετή στήριξη στο τόξο για να κρατούν τη σπονδυλική σας στήλη σε σωστή ευθυγράμμιση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε και ορθωτικά πέλματα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή των σωστών παπουτσιών ή ορθωτικών, μπορούμε να σας κάνουμε μια ενδελεχή εξέταση παράλληλα με το πελματογράφημα το οποίο γίνετε με υψηλής ευκρίνειας διαγνωστικό μηχάνημα (Ο νέος ψηφιακός Πελματογράφος της MEDICA FEET καταγράφει & αναλύει μέσα σε μόλις 3’ όλα τα ανατομικά & λειτουργικά προβλήματα των ποδιών. Είναι 100% αξιόπιστος στην εξέταση και εξελιγμένος αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες του ασθενούς). Ενώ  σας προτείνουμε επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

Εάν έχετε πόνο στη μέση και θέλετε να δείτε εάν τα πόδια σας συμβάλλουν στο πρόβλημα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Για να μάθετε περισσότερα, κλείστε ένα ραντεβού online ή τηλεφωνικά στο ΗΕΑD TO FOOT THERAPY.

Share This